Veranderende dynamiek binnen het online medialandschap

De dynamiek binnen het online medialandschap is aan een continue verandering onderhevig. Hoe bereik je onder deze omstandigheden je klanten en potentiële klanten? Hoe speel je op een doelgerichte manier in op hun behoeftes?

Als online marketing professional geef ik graag mijn visie op deze ontwikkelingen zodat jij daarvan kunt profiteren.

Who’s that girl?

Wie is die dame toch die al die blogs schrijft?

Lees meer

De essentie van content

Wat is de essentie van content en content marketing?

Brenda legt uit
Blog2

De/het blog

Is het nou het blog of de blog? Ik hoor mensen deze vraag nog steeds regelmatig stellen. Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag niet helemaal duidelijk. Zelf was ik er heilig van overtuigd dat het de blog moest zijn, maar is dit wel zo?

Lekker leesbaar en correct Nederlands

Als je een blog schrijft, wil je dat het liefst foutloos doen en daarnaast is het helemaal fijn als de tekst ook nog eens lekker loopt. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste lidwoorden gebruikt, maar hoe zit dat nou bij het woordje ‘blog’? Blog stamt van weblog. Het taalinstituut OnzeTaal zegt het volgende over weblog:

Het is allebei juist; het woord weblog kan zowel het lidwoord de als het lidwoord het krijgen. De weblog lijkt vaker voor te komen.

Engelse leenwoorden zijn mannelijke de-woorden

In principe zijn Engelse leenwoorden mannelijke de-woorden. Soms is er een reden om hiervan af te wijken. Weblog is dus niet het enige Engelse leenwoord dat in het Nederlands zowel mannelijk als onzijdig gebruikt kan worden. Andere voorbeelden zijn account, white-paper, modem en gadget. Ook voor deze woorden kun je de of het plaatsen. Kortom, je bent volledig vrij in je keuze. Het maakt niet uit of je nu de of het weblog schrijft of zegt. Beide versies zijn correct, afhankelijk van wat jij lekker leesbaar Nederlands vindt kies je voor de of het weblog.

Voor het gemak heeft OnzeTaal een handig lijstje voor je opgesteld met veel voorkomende Engelse leenwoorden en hun lidwoord. Op deze manier hoef je nooit meer een fout te maken in je blogs.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (3)

 • Zoeken en Leren 1 | enmarjolein

  |

  [...] Genoeg boeken gelezen en erom heen gedraald, ik ga het veld in. De inspiratie voor mijn aanpak met dit blog en het streven er een film van te maken, komen uit een boek en van een blog. Vandaag het boek, morgen het blog. [...]

  Reply

 • Beautiful mind – Herstel de republiek « Dixit Quote

  |

  [...] maakte bezwaar tegen het woordje ‘de’ voor blog. Het moest het blog zijn volgens hem. Los dat dit niet waar is, kon hij zich blijkbaar wel vinden in de rest van dit stukje. Wat is zeg, we hebben hier te makken [...]

  Reply

 • Avatar

  domain

  |

  This post will help the internet users for setting up new
  webpage or even a weblog from start to end.

  Reply

Leave a comment